Monday, 17 August 2015

http://www.pressport.com/pressrelease/21542/En-ny-bog-10-Danske-Lignelser-er-udkommet-12-August-2015-


Pressemeddelelse: ”10 Danske Lignelser”

”10 Danske Lignelser” er titlen på Irina Bjørnø’s nyeste bog, der er udkommet 12. August, 2015.

Kære læser!

Kan du huske magien i H.C Andersen’s historier og fortællinger? Mange af dem blev ikke skrevet for børn - men for voksne, og mange af dem havde en symbolsk betydning. Bag  historierne var mange af livets store dilemmaer gemt: Liv eller død, retfærdighed eller nødvendighed, kærlighed eller had. Jeg begyndte først at forstå mange af historierne, da jeg blev voksen.

Som voksen har jeg indset, at de to mest betydningsfulde bøger i mit liv er H.C Andersen’s samling af eventyr og Bibelen. Præcis i denne rækkefølge. Bibelen er rig på de korte historier, som Jesus fortalte på sit livs vandring. Vi kalder dem Lignelser. De ligner noget, og de har et symbolsk udtryk. De er fyldt med metaforiske billeder, og de giver direkte svar på de vigtigste spørgsmål i menneskers liv. Jeg lærer stadigvæk meget af de små, men meget kloge, bibelske fortællinger.

Hver tid har sine egne problemer og udfordringer. Derfor har jeg i denne bog samlet mine egne nye, små historier. De er inspireret af - og udformet som - Lignelser. Danske Lignelser anno 2015. De har også mange symboler og metaforiske billeder. De er også rettet mod livets store udfordringer og dilemmaer. De giver ikke noget direkte svar, men de prøver at skabe et frirum til mine læsere, som så selv må finde svarene.

Bogen "10 Danske Lignelser"  er skrevet i Danmark og på dansk, men alle de korte historier har også en universel betydning. Jeg tror på, at du kan "knække" de metaforiske billeder og fortolke alle de symboler, som danner rammen omkring mine lignelser. For uanset tid og sted, ønsker mennesker altid det samme: Fred, retfærdighed og kærlighed, ikke?

God læselyst!

Irina Bjørnø, dansk-russisk forfatter og digter.

Sommeren 2015

Du har også muligheder at download bogen som e-bog direkte på din mobil, iPad eller android.


Bogen er på 48 A4 sider og nr. 28 i rækken af Irina Bjørnø’s bøger på dansk, russisk og engelsk. Pris kr.94,95 -. E-bog version: 49,95-.


ISBN 9788740908596 - papir udgave

ISBN 9788740453232 - elektronisk udgave. 


Bogen kan købes på  www.saxo.dk  (link

og som ebog:No comments:

Post a Comment